fbpx

Verrassende totaalrenovatie van landelijke hoeve

Deze charmante hoeve met prachtige tuin kreeg een grondige totaalrenovatie. Het accent in het landelijke interieur ligt op warmte en gezelligheid. Natuurlijke materialen, zachte kleuren en verrassende blikvangers zorgen bovendien voor een eigentijds tintje.

Project: Totaalrenovatie
Locatie: Herk-de-Stad
• Opgeleverd: 2020

Al te vaak worden oude hoeves en boerderijen platgegooid om er iets nieuws op bouwen. Gelukkig kan het ook anders. Vanaf het eerste moment zagen de eigenaars van deze hoeve het unieke potentieel. Samen starten we aan een uitdagende totaalrenovatie die de authentieke charme koppelt met tijdloze architectuur. De moeite waard!

Tijdens onze totaalrenovatie wilden we absoluut de originele draagbalken behouden. Ze geven het gebouw het nodige karakter en zorgen daarnaast voor een warme uitstraling. De houten constructies waren echter net zo oud als het huis zelf en dus niet altijd meer in even goede staat. Gelukkig hadden we te maken met sterk en duurzaam eikenhout dat we konden restaureren.

Daarnaast gebruikten we veel lichte, rustieke eiken elementen in het interieur. En besteedden we extra aandacht aan het fineer- en lakwerk. Met een speciale borsteltechniek toverden we zo een landelijk look te voorschijn zonder in te boeten aan de voordelen van gelakte meubels.

Travertin is een soort natuursteen die zich vormt in warmwaterbronnen, geisers of kalksteengrotten. Het bestaat in een reeks warme kleuren: van beige en kastanje tot roze en rode tinten. Ideaal dus voor een gezellige badkamer of – zoals hier – een wc-ruimte. Travertin is bovendien duurzaam, kan tegen een stootje, is makkelijk te onderhouden en heeft goede thermische en geluidswerende eigenschappen. Wist je trouwens dat het Romeinse Colosseum opgetrokken is met travertin en Michelangelo het gebruikte in de koepel van de Sint-Pietersbasiliek? Een steen met een verhaal dus.

Vaak zijn het de kleine details die de atmosfeer in je interieur bepalen. Daarom kozen we voor retro-deurknoppen van Dauby. Door het opvallend authentieke design lijken ze al 100 jaar mee te gaan. Het zijn echter spiksplinternieuwe deurknoppen van topkwaliteit.

Staal is helemaal in in landelijke interieurs. Het geeft extra cachet aan de woning en past zich bovendien aan elke omgeving aan. Het Engels steellook design van Darby combineert de uitstraling van een authentieke stalen deur met het comfort en de kwaliteit van aluminium varianten. We twijfelden dan ook niet om de bar- en buffetkast er mee uit te rusten. Het resultaat is een blikvanger die een absolute meerwaarde geeft aan het interieur.

Een laatste, maar niet onbelangrijk plekje in deze gerenoveerde hoeve is de bureauruimte voor kinderen. Onmisbaar om huiswerk te maken, te knutselen of rustig te lezen. Een doordachte inrichting, zonder het esthetische te vergeten resulteerde in een stimulerende en gezellige ruimte.

Ben jij ook op zoek naar een landelijk en warm interieur voor je woning of kantoor? Neem dan snel contact op!

Deze artikels vind je misschien ook interessant

Babyboutique Sucette

Sucette is een nieuwe babyboutique in Hasselt. Wij stonden in voor de totaalinrichting en bewijzen dat klassiek absoluut niet saai hoeft te zijn. Het elegante,

Lees verder