fbpx

Tijdloos warm met een bronzen randje

Een totaalinrichting waar we een tijdloos, warm design moesten combineren met een eigen stijl en leuke eye-catchers? Van een uitdaging gesproken… Maar eentje die wij met volle goesting aangingen.

Project: Totaalinrichting en -afwerking woning
Locatie: Wemmel
• Opgeleverd: 2020

Deze nieuwbouwwoning in Wemmel is een knap staaltje architectuur dat niet alleen beschikt over een erg functionele indeling, maar ook een fraaie afwerking op maat. De grote glaspartijen zorgen voor een overvloed aan daglicht dat het interieur extra uitlicht. Voor deze totaalinrichting werkten we samen met één van onze partners Schoeffaerts.

Doorheen de hele woning ontdek je accenten van zwart gekleurde eik. Een erg duurzaam materiaal dat bovendien een gezellige toets geeft aan het interieur. In de keuken – en ook in de badkamer – maakten we gebruik van Corian. Dit veelzijdige materiaal werd 30 jaar geleden ontwikkeld voor gebruik in de industrie, maar is vandaag niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieurinrichting. Het grootste voordeel? Verschillende, grote vlakken lopen naadloos in elkaar over en zo krijg je één strak geheel. Het is bovendien een duurzaam materiaal met een hoge hardheid. Het is dus heel onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Regelmatig verlijmen we trouwens lavabo’s, spoelbakken en spatwanden met Corian. Dit elimineert de kans op schimmelvorming of vuile siliconen.

Verder hebben we een handige ontbijtkast voorzien in de functionele en strakke keuken. Alles wat je nodig hebt voor het ontbijt, zoals de koffiemachine, ontbijtgranen of een keukenrobot, vind je in een handomdraai achter inschuivende deuren. Bij het openen heb je steeds een toegankelijk overzicht en in de ochtendrush is alles snel opgeborgen. Altijd een opgeruimde keuken… daar droomt toch iedereen van?

Voor de salon- en bijzettafel kozen we voor een bronzen lakafwerking met Vulkan. Deze metaalbehandeling die toelaat een nerfstructuur te creëren, geeft het interieur een exclusieve uitstraling. Zeker in contrast met de natuurlijke materialen zoals natuursteen en hout. Wist je trouwens dat Vulkan het resultaat is van honderd procent handwerk? Doordat het metaal reageert met de omgevingsfactoren zoals luchtvochtigheid, temperatuur en licht, krijgt ieder product een volledig unieke kleur.

In de overgang van de keuken naar de achterliggende berg- en wasruimte plaatsten we een pivotdeur op maat. Deze deur heeft geen scharnieren, maar een draaipunt in de vloer. Hierdoor konden we deze volwaardige deur integreren in de kastenwand zonder dat je dit kan onderscheiden van de kasten zelf. Minimalistisch, stijlvol en het geeft een tijdloze look aan je interieur.

Een laatste, maar niet onbelangrijk detail: in de dressing werkten we led-verlichting in die aanspringt vanaf het moment dat je de kast opent. Erg handig!

Ben je op ook zoek naar een tijdloos, strak, maar warm interieur voor je woning of kantoor? Een totaalinrichting die persoonlijkheid combineert met eigentijdse uitstraling? Neem dan snel contact op!

Deze artikels vind je misschien ook interessant