fbpx

Waarom kiezen voor een interieur op maat?

Een prachtige keuken die perfect past bij jouw levensstijl en de rest van je woning of een kantoormeubel dat de beschikbare ruimte optimaal benut… klinkt je dat als muziek in de oren? Dan is een interieur op maat zeker iets voor jou! Bovendien heeft maatwerk tal van extra voordelen.

Of het nu gaat om een zakelijk of privé-project: een stijlvol en comfortabel interieur is altijd een enorm pluspunt. Het is namelijk de eerste indruk die een bezoeker krijgt én zelf vertoef je ook het liefst in een zo mooi mogelijke omgeving.

Wanneer je kiest voor een nieuw interieur heb je verschillende opties. Je kan gaan voor een standaarduitvoering, voor een module-systeem of een volledig op maat gemaakt interieur. Uiteraard brengt elke keuze voor- en nadelen met zich mee. Waarom je dan toch best kiest voor maatwerk? Dat ontdek je hieronder.

Complete creatieve vrijheid

Een onzichtbare deur, extra diepe kasten of specifieke afmetingen? Alles is mogelijk met maatwerk. Door de veelzijdigheid van hout, zeker in combinatie met steen en metaal, beschik je over een oneindig aantal creatieve mogelijkheden. Een goede begeleiding, eventueel door een interieurarchitect onder de arm te nemen, bij de keuze van het soort materiaal, de stijl en afwerking vormt hierbij een grote meerwaarde.

Optimaal ruimtegebruik

Door voor maatwerk te kiezen, verlies je ten tweede geen kostbare ruimte. Een badkamer bijvoorbeeld zo gebouwd dat hij perfect in de voorziene kamer past, hoe groot of klein die ook is. Bovendien is maatwerk de perfecte oplossing voor schuine muren of andere obstakels die zich in je ruimte bevinden. Daar kan je eenvoudig rondom werken, zonder dat je lege hoeken of uitstekende kanten overhoudt.

Kwaliteit & service

Tenslotte staat een interieur op maat garant voor de beste kwaliteit en een superieure afwerking. Denk bijvoorbeeld aan een keukeneiland in marmer, badafkasting in keramiek of houten trap met staal-elementen. Een ander voordeel is de bijhorende service. “Zo bezorgen wij onze klanten steeds een handige map met onderhoudsinstructies en alle handleidingen. En komen we enkele maanden na de plaatsing langs voor een controle van de (keuken)toestellen, voor extra kitwerk en voor een gedetailleerde afregeling”, aldus Stef Roets.

Uiteraard plakt er op maatwerk een duurder prijskaartje dan een standaard- of moduleoplossing. Maar alle bovenstaande voordelen samen garanderen een langere levensduur. En dus is het de investering meer dan waard!

Dit artikel werd geschreven voor STERCK magazine.

Deze artikels vind je misschien ook interessant